Introduktionshelg med Karen i Falun

Välkommen på en helg som visar vägen in till den zenbuddhistiska livsvägen. Under helgen får du både ta del av information och berättelser om zen och blir introducerad i former och tekniker för zenmeditation från vår erfarna lärare Karen som i vanliga fall undervisar och bor i Finland. Hon kommer från USA där hon arbetat som psykolog under många år och praktiserat zen såväl som andra religiösa praktiker och till sist erkänts som lärare i Ordinary Mind -traditionen som startats av Charlotte Joko Beck som en traditionellt förankrad zenpraktik med psykologisk medvetenhet. Karens praktiska och intuitiva lärarstil bär både Jokos rättframma rakhet, hennes lärare Barrys Magids radikala vardaglighet och hennes egen nära fokus på medkänsla och självacceptans.

Lördagen innehåller kortare meditationsinstruktioner och lämpar sig bra för alla med det minsta intresse. Söndagen innebär sammanlagt sex pass sittande meditation och lämpar sig främst för de med viss erfarenhet eller en god dos bestämdhet.

Alla välkomna!

Söndagens meditationsdag sk zazenkai startar klockan 9:30 på söndagen och pågår i tystnad till ca kl 16. På förmiddagen sitter vi tre halvtimmar zazen med gående meditation mellan, vi sjunger zenbuddhistiska traditionella texter ett kort pass, äter formell lunch i tystnad och sitter sedan tre pass till på eftermiddagen och avslutar med en stund med te och delande. Under meditationspassen kommer alla få möjlighet till dokusan dvs personligt möte med läraren i enskildhet.