Zazenkai Falun 26 januari 2019

IMG_1944.jpeg

Obs! Vi kör också en introduktion på fredag 25 januari på kvällen kl 18-21. Se separat evenemang på Facebooksidan Zenmediation i Falun - Ordinary Mind. Även för dom som varit med ett tag men inte fått någon introduktion. Vi går igenom ställningar och övningar men även filosofi och zens historia efter intresse.


Välkommen på Zazenkai, en heldag med mediation!

På lördagen den 26e januari ses vi från och med 08:30 i hus "Norra" på Folkuniversitetet i Falun, Slaggatan 8. Ring på så släpper vi in dig.

Ungefärligt schema:
9:00 2x30 min sittande meditation (zazen)
10:00 En timmes ostrukturerat sittande eller gående meditation ute. Te för den som vill.
11:00 2x30 min zazen
12:00 Tyst vegetarisk lunch
13:30 2x30 min zazen
14:30 En timmes ostrukturerat sittande eller gående meditation ute. Te för den som vill.
15:30 2x30 min zazen
16:30 Zenceremoni/sutra sång
17:00 Delandecirkel och te
ca 18:00 Slut. Vi hjälps åt att ställa i ordning efter oss.


Vi fortsätter vår tradition med donerad sopplunch och fika.

Person A åtar sig att laga vegetarisk soppa.
Person B tar med bröd och pålägg.
Person C tar med sötfika, kaffe och mjölk till eftermiddagen.
Person D tar med snittblommor till altaret.

Vad kan du bistå med?


Det kommer att finnas en skål för dana (donationer) på plats.
Lämna gärna ett bidrag (kontanter/Swish).


Vid tvekan eller frågor kontakta oss!
Övernattning går att ordna för långväga gäster.

Anmäl dig på evenemanget på Facebooksidan alternativt mejla Lotta Hattenbach Törnqvist (lotta.h.tornqvist@gmail.com) samt på Folkuniversitetets hemsida (länk kommer inom kort!) om du vill delta.
Vänligen ange ev allergier vid anmälan.

Välkommen!

Sesshin på Värmdö med Karen Terzano februari 2019

Sesshin 2019 6.png

Denna sesshin har nu fullt med deltagare och anmälan är stängd!

För er som fortfarande skulle vilja vara med har vi har en väntelista i det fall att anmälda deltagare avanmäler sig eller får förhinder. För att vara med på den - skicka ett mail till ordinarymindstockholm@gmail.com så notifierar vi dig om en plats blir tillgänglig.

Vänligen,

Ordinary mind Stockholm


This sesshin is now full and we have no spots left. If you’d like to join this sesshin, there’s still a chance to participate by signing up on our waiting list. To do so, send an email to ordinarymindstockholm@gmail.com and we will contact you when a spot opens up.

Kind regards,

Ordinary Mind Stockholm

Introduktionshelg med Karen i Falun

Välkommen på en helg som visar vägen in till den zenbuddhistiska livsvägen. Under helgen får du både ta del av information och berättelser om zen och blir introducerad i former och tekniker för zenmeditation från vår erfarna lärare Karen som i vanliga fall undervisar och bor i Finland. Hon kommer från USA där hon arbetat som psykolog under många år och praktiserat zen såväl som andra religiösa praktiker och till sist erkänts som lärare i Ordinary Mind -traditionen som startats av Charlotte Joko Beck som en traditionellt förankrad zenpraktik med psykologisk medvetenhet. Karens praktiska och intuitiva lärarstil bär både Jokos rättframma rakhet, hennes lärare Barrys Magids radikala vardaglighet och hennes egen nära fokus på medkänsla och självacceptans.

Lördagen innehåller kortare meditationsinstruktioner och lämpar sig bra för alla med det minsta intresse. Söndagen innebär sammanlagt sex pass sittande meditation och lämpar sig främst för de med viss erfarenhet eller en god dos bestämdhet.

Alla välkomna!

Söndagens meditationsdag sk zazenkai startar klockan 9:30 på söndagen och pågår i tystnad till ca kl 16. På förmiddagen sitter vi tre halvtimmar zazen med gående meditation mellan, vi sjunger zenbuddhistiska traditionella texter ett kort pass, äter formell lunch i tystnad och sitter sedan tre pass till på eftermiddagen och avslutar med en stund med te och delande. Under meditationspassen kommer alla få möjlighet till dokusan dvs personligt möte med läraren i enskildhet.