Ordinary Mind i Falun

Zenmeditationens hjärta är Buddhas upptäckt att livet i grund och botten inte behöver fixas till. Zen är att själv förverkliga detta i sitt liv med andra.  Det är ett upprepat åtagande att frilägga vår naturliga vänlighet och frid genom acceptans och engagemang i livet som det är. Sittande meditation är dess primära aktivitet.

För att stödja upp denna livsväg har vi veckomeditationer i Falun, månadsvisa introduktioner och heldagsmeditationer samt flera längre meditationsretreater i Sverige och Finland där vår auktoriserade zenlärare Karen Terzano i Ordinary Mind-traditionen finns för frågor och stöd.

Vi håller meditationen varje måndag i folkuniversitetets lokaler på Slaggatan 8 i Falun kl 18.30 -ca 20:15. Vi sitter två 25 minuterspass tyst sittande meditation och gående meditation mellan. Meditationen genomförs i zenbuddhistisk tradition. Vi avslutar med te och cirkel efteråt där vi samtalar utifrån enklare texter från zentraditionen och om vår meditationspraktik och hur den finner sin väg in i vardagen. Vi turas om att ta med fika.

Vi anordnar meditationsdagar Där vi samlas 09:30 och hjälps åt att fixa i ordning meditationsplatsen. Sedan sitter vi tre pass meditation á 30 min med gående meditation mellan, tyst lunch och vila sedan ett block meditstion till med ett tal från lärare insprängt. Vi delar sedan kort erfarenheter innan vi bryter tysnaden och diskuterar talet med kaffe, fika och höga röster.

Vi cirkulerar ansvaret för att bjuda på sopplunch och fika och ger sedan gåva till verksamheten (dana).

Om du är nybörjare eller inte har mediterat med oss tidigare kontakta oss för introduktion.

Frågor om zenmeditation besvaras av info@ordinarymind.se

Välkomna!

Vi är kopplade till Ordinary Mind i Finland med dess lärare Karen Terzano som kommer till Sverige för retreater och introduktioner men även är öppen för privata samtal via skype eller mail samt dokusan under våra retreater.

Är du intresserad eller har frågor om veckosittningarna eller helgfördjupningarna? Hör av dig om enskild introduktion om du är helt ny. Kontakta Magnus info@ordinarymind.se

zencircle.jpg

”Life always gives us exactly the teacher we need at every moment. This includes every mosquito, every misfortune, every red light, every traffic jam, every obnoxious supervisor or employee, every illness, every loss, every moment of joy or depression, every addiction, every piece of garbage, every breath. Every moment is the guru.”

Joko Beck